PSK Liberec podlehlo v derby vojákům

27.10.2009 09:27
Liberec - V krajském hokejovém přeboru se odehrálo liberecké derby mezi PSK (policisté) a VTJ (vojáci). Díky lépe rozehrané první třetině nakonec zvítězili vojáci z VTJ Ještěd.


PSK Liberec - VTJ Ještěd Liberec 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)


Po odložení prvního zápasu vstoupil tým PSK Liberec do soutěže derby s VTJ Liberec. Oba dva týmy začaly s opatrnou hrou a s oboustranným respektem.

V první třetině si překvapivě více gólových příležitostí vytvořil tým PSK, ale nejdříve K. Šebesta a poté Polák shořeli na výborně chytajícím brankáři VTJ Dulákovi. Poté se ke slovu dostali hosté a do vedení je poslal v přesilové hře Kyselák. Pak se předvedl nádhernou samostatnou akcí Šnajdr a bylo 0:2.

Ve druhé třetině domácí opět promarnili několik gólových příležitostí, kdy kapitán Ubry nejdříve nastřelil tyč a poté po vyšachování obrany zabránil jeho zakončení do prázdné branky v pádu obránce Valenta. A tak přišli opět ke slovu hosté, kdy po střele Horáčka odskočili na rozdíl tří branek. Domácí si však v této třetině připsali první gól sezony, to si se zakončením poradil F. Černý a zápas tak dostal nový náboj.

Ve třetí třetině se domácí pustili do soupeře se snahou o vyrovnání, ale jejich snahu přibrzdil Holata po přihrávce výborně hrajícího Šnajdra. V závěru utkání již jen korigoval výsledek střelou k tyči Ubry, a tak z prvního letošního derby libereckých týmů odcházeli spokojenější hráči VTJ. Na závěr je třeba pochválit i výkon rozhodčích, kteří tak přispěli k pěknému hokejovému večeru, kterému po zápase tleskali všichni přítomní diváci.

Třetiny: 0:2, 1:1, 1:1

Branky:  39. Černý F. (Měrtl, Maděra), 60. Ubry (Šebesta K.) - 10. Kyselák, 16. Šnajdr, 35. Horáček, 46. Černý.

Střely na branku: 34:28.

Rozhodčí: Kájínek - Bosák, Hanzlík. Vyloučení: 5:6, využití: 2:2.

PSK Liberec: Kysilka – Měrtl - Hák, Vorel - Kapoun, Černý P. - Dlouhý, Maděra - Černý F. - Šebesta K., Ubry - Křikava - Baran, Dušek - Šebesta H. - Polák (Žák).

VTJ Ještěd Liberec: Dulák - Jágr, Šádek, Herda, Bretl, Hanzl - Šnajdr, Holata, Dvořák, Valenta, Mýto, Jarolím, Kauschitz, Horáček, Halenčák, Kyselák, Psota, Patrman.