Šestibodový víkend...

02.02.2010 07:21

HC Lomnice n.P. - PSK Liberec 3:5 (1:1,1:3,1:1)

Páteční předehrávané utkání opět nabídlo souboj o první místo v soutěži a  domácí chtěli hostům oplatit prohru z minulého zápasu.

První třetina se hrála ve vysokém tempu a hráči Lomnice měli mírně navrch, ale jejich snahy opět mařil spolehlivý brankář PSK Kysilka. I díky jemu zkončila první třetina remízou 1:1.

Do druhé třetiny vstoupili hosté s větším nasazením a postupně začali ovládat dění hry a dva rychlé góly v rozmezí jedné minuty prakticky rozhodly zápas.

Ve třetí třetině lomničtí dokázali sice snížit na rozdíl jedné branky, ale obětavý výkon týmu PSK a gól v síti náhradního brankáře Skákalíka z hole Barana jen potvrdili dobré výkony týmu PSK Liberec v posledních zápasech a zůstaváme tak v čele severočeského krajského přeboru.

Sestava HC Lomnice: Tříška (39. Skákalík) - Abrahám, Holec, Kožnar, Pavlas - Berka, Zeman, Stránský - Syrovátka, Bláha D., Dolenský - Majdič, Semecký, Martinec

Sestava  PSK:  Kysilka, Měrtl-Ubry,Francl-Vorel, Číž-Dlouhý, Šebesta H.-Černý  F.-Šebesta K., Maděra-Malinský-Baran, Miler-Duda-Křikava

Branky: 5. Syrovátka (Bláha D.),  40. Zeman, 49. Syrovátka (Martinec, Zeman) - 18. Šebesta J. (Šebesta Jan, Měrtl), 27. Maděra (Baran), 37. Malinský (Maděra), 38. Šebesta J. (Šebesta Jan), 56. Baran (Měrtl)

Rozhodčí: Lorenčík – Hanzlík, Touš

Střely na branku: 26:29, Vyloučení: 6:6 navíc Dolenský (LO) OK, Zeman (LO) OT, Šebesta J. (PSK) OT, Využití: 3:0, Oslabení: 0:1, Diváci: 140


PSK Liberec - HC Jičín 6:2 (1:0, 3:0, 2:2)

Domácí tým po úspěchu na ledě Lomnice chtěl potvrdit vzrůstající formu i v domácím utkání s posledním celkem soutěže. Ovšem nebylo to jednuché, Jičín hrál velmi pohledný hokej a vytvářel si spoustu gólových příležitostí, ale tým PSK opět podržel brankář, tentokrát Láďa Chejn.

Ve druhé třetině začal tým PSK přehrávat svého soupeře zvýšeným pohybem. Přidal také i 3 branky a zdálo se, že je rozhodnuto. Pak však přišel výpadek a drobné  zaváhání obrany, Jičín vstřelil dva góly a začal těžce zatápět domácím. Po pár  minutách hry však vzal naděje svým sólem přes celé hřiště a efektním zakončením veterán Franta Černý. Po další minutě hry přídal gól Kuba Šebesta, který tak zkompletoval svůj hattrick a je již tedy jasné,že tým PSK Liberec dovede i  tento zápas do vítězného konce a udží si první místo v tabulce. 

Sestava PSK: Chejn, Měrtl-Ubry, Francl-Vorel, Číž-Dlouhý, Šebesta H.-Černý-F.-Šebesta K., Maděra-Malinský-Baran, Miler-Duda-Křikava

Sestava HC Jičín: Kotlář (41.min.Barkman) Lenc, Pletka, Rozsypal, Vajsejtl, Novotný, Mašek, Pivinský, Abel, Winter, Mizera P., Buchar, Starý, Lukáč, Mizera O., Mizera Č., Svoboda, Matějka.

Branky PSK: 9.min. Šebesta K. (Černý F.), 23.min. Maděra (Malinský), 33.min. Šebesta (Měrtl,Ubry), 40.min. Ubry (Černý F., Šebesta K.), 54.min. Černý F. (Dlouhý), 55.min. Šebesta K. (Měrtl,Černý F.),

Branky HC Jičín: 42.min. Mizera P. (Vajsejtl,Pletka), 48.min. Lenc (Rozsypal)

vyloučení 8:6, využití 1:0 , střely na branku 29:29 , diváků 21.

K dalšímu utkání zajíždí PSK  14.1.2010 na nedaleký led HC Frýdlant