Rozhovor s Mírou Kapounem #82

25.11.2009 10:36

Utkání ve Varnsdorfu mělo jasný výsledek, ale průběh jednotlivých třetin nasvědčuje, že to vítězství nebylo lehké?

Tak jako vždy, když se hraje s týmem, který bychom asi měli porazit, rozhoduje zda po vstřeleném gólu mužstvo opět ihned inkasuje a nebo naopak odskočí soupeři na rozdíl více branek. Nám se to v první třetině moc nedařilo. Myslím, že jsme si to uvědomovali a pokud někdo náhodou ne, tak mu to o přestávce dost důrazně připomněl trenér Kolařík.

Druhou třetinu jsme zvládli a třetí si už pohlídali.

Co se týče bodování hráčů, dá se říci, že to bylo Tvoje utkání. Neměl jsi kouzelné brusle?

Mě se v utkáních s Varnsdorfem v letošní sezóně opravdu bodově daří, asi bych měl chodit jen na tyto zápasy :-).

Měl jsem poprvé na noze nové brusle a tak i trochu obavu z toho, jak si na ně zvyknu. Díky rychlým mladíkům v našem útoku, jsme se nedostávali moc pod tlak, takže jsem v nich vlastně jen postával na útočné modré čáře.

Příští zápas bude na domácím kluzišti a navíc derby se silným celkem VTJ, dá se odhadnout průběh?

Dá se odhadnout, že si v nových bruslích asi daleko více zabruslím, zbytek záleží, tak jako vždy v kolektivním sportu, na spoustě faktorů. VTJ prohráli v Jičíně a před tím obdrželi i dost gólů ve Varnsdorfu, na druhou stranu je to kvalitní tým, který nebude chtít nic podcenit.

Rád bych touto cestou pozval diváky na stadion, myslím si, že se dá očekávat po všech stránkách kvalitní utkání, takže se hned po zápase Bílých Tygrů přijďte podívat do vedlejší Svijanské Arény.

Blíží se konec první části krajské soutěže, jak jsi spokojen s umístěním PSK Liberec v tabulce?

Je to skvělé a určitě to pomáhá k pohodě uvnitř týmu, na druhou stranu se ale říká že, "zajíci se počítají až po honu", takže je před námi ještě velký kus práce.

Můžeš nám prozradit něco ze své bohaté hokejové kariéry?

Moje kariéra nebyla zdaleka tak bohatá, abych o ní mohl při dlouhých zimních večerech vyprávět.

Letos jsem po 29 letech formálně přestoupil z HC Litvínov do PSK Liberec, takže tam se mnou duo Jirka Šlégr a Alby Reichel už asi do obrany nepočítá :-).

Ještě jsem se chtěl zeptat, jaká byla oslava po vyhraném utkání?

Utkání se hrálo netradičně v sobotu, takže přišlo na řadu i kulturní vyžití. Jeden z našich zahraničních obránců navíc neznal několik, pro Liberec, stěžejních zábavních podniků, takže bylo potřeba mu ukázat, kam může s manželkou případně někdy zajít.

Děkuji za rozhovor.


Autor: Libor Křikava