Rozhovor s Liborem Křikavou #47

20.11.2009 11:01

V posledním utkáni jsi nastupoval v utočné formaci s mladíky Daniely, Baranem a Maděrou. Jak Ti tato spolupráce vyhovovala?

Ano vyhovovala. Zřejmě snaha trenéra Jaroslava Kolaříka o snížení věkového průměru lajny. Nemůžu mladíkům nic vytknout, nasazení, rychlost a dravost jim opravdu nechybí. Snad jen někdy menší přehled pro přihrávku při té dravosti  a trochu víc fouká vítr do uší, jinak vážně OK.

V zapase jsis připsal branku,takže spolupráce by asi mohla fungovat?

Jak říkáš, spolupráce zafungovala v podobě branky v přesilovce, kdy mě jedno z mláďat našlo nádhernou přihrávkou před brankou soupeře a to už se snad nedalo nedat gól.

Jak se Ti hrálo ve Frýdlantské aréně, která stale nemá střechu? Jaký byl led?

Aréna, jak skvostně nazvaný zamrzlý plácek ve frýdlantském výběžku. Kvalitou ledu trpí utkání, mění se styl hry, technický hokej je nahrazován jednodušší hrou plnou nahazování za branku soupeře. Frýdlantští hokejisté, jež mají ve svém kádru zkušené a kvalitní hráče, z tohoto stylu těží a proto není jednoduché odvážet body z těchto zápasů.

V zapase jste měli náskok 3:0 a nechali jste soupere snížit na rozdíl jedné branky, co se stalo?

Všimli jsme si, že odcházejí diváci z ochozů a hrát před prázdnou halou... Né, již zmiňovaný styl, kdy se opravdu musí dodržovat až do konce utkání a bohužel jakékoli uvolnění a snaha o kombinační hokej nahrává domácím. No a ti se šance samo sebou chopili. Byla tam i nějaká vyloučení na naší straně, což rovněž přispělo k zdramatizování vývoje utkání. Závěr ovšem patřil nám a konečný stav 2:5 je vizitkou zvládnutého utkání jak ze strany hráčů, tak z trenérského postu.

Na příští zapas vyjíždíte opět na venkovní hřiště bez zastřešeni, k papírově slabšímu soupeři HC Varnsdorf. Zapas asi nebude jednoduchý pravě kvůli tomu, že hřiště není zastřešeno?

Ano, papírově slabší soupeř, což podvědomě nastartuje jeho podcenění, plus již zmiňovaný venkovní nekvalitní led může vést ke zbytečné ztrátě bodů. Takže určitě budeme dodržovat podobnou taktiku jaká byla naordinována v předešlém utkání.

A teď odlehčíme. Jaký nejpovedenější kanadsky žertík jsi v kabině kolegům provedl.Prý jsi v tomto ohledu absolutní "SPECIALISTA TYMU"

Myslím, že jsme docela fajn parta a tak se občas provede nějaká lumpárna kamarádům. Teda spíš pravidelně než občas a těch tzv. "škodičů", je v mužstvu plno. Naprosto běžně najdete zauzlované tkaničky u bot či bruslí nebo nenajdete oblečení po tréninku. Ve sprše musíte dávat pozor, protože ledová sprcha z kýblu je také celkem běžná. Některé fórky se dají vyprávět snad jen v uzavřené společnosti, ale v poslední době to bylo důkladné a naprosto kompletní vysprejování celého těla ( včetně ) zn. Fa jednoho nejmenovaného útočníka, který rozhodl v minulém zápase poslední samostatný nájezd golfovým úderem pod horní tyčku zápas v náš prospěch. Viz. předchozí rozhovor. 

Děkuji za rozhovor.


Autor: Jakub Šebesta