PSK nepoznal v základní části porážku

26.02.2010 16:02

V posledním kole hokejové nadstavby vyhrál v derby PSK nad VTJ Ještěd a bez porážky vstupuje do play-off. Čtvrtý tým pro play-off je Frýdlant, protože Jičín nenaplnil prognózy a prohrál s Lomnicí. V semifinále se utkají Lomnice s PSK Liberec a VTJ Ještěd Liberec s Frýdlantem.

Utkání, které již nemělo vliv na konečné pořadí, začalo ve vysokém tempu. Přestože, i když nešlo o body, je to stále liberecké derby, a to je vždy velice prestižní utkání. První se v 5. minutě prosadil nejlepší střelec vojáků Herda. Po pár minutách hry však srovnal tvrdou střelou z dálky K. Šebesta. Ovšem chvíli na to šli opět do vedení hráči VTJ.

Druhá třetina se hrála v podobném duchu, ale tentokrát byli o gól šťastnější hráči PSK. Do vedení po pár vteřinách hry ve třetí třetině dostal tým PSK Malinským a pak přišla série neproměněných šancí hráčů PSK, včetně neúspěšného trestného střílení v podání kanonýra PSK K. Šebesty. Ale ani hráči VTJ nenašli recept na překonání opět vynikajícího Kysliky, a tak PSK zakončil základní část výhrou a je tak horký favorit na následující play-off.

O pořadí na 4. a 5. místě v tabulce rozhodla vzájemná utkání (Frýdlant - Jičín 6:3 a 2:3). . Po skončení Krajské ligy čeká na hokejisty již v neděli 28. února play-off o Přeborníka Libereckého kraje.

V semifinálové sérii na dvě vítězství vyzve Lomnice v repríze loňského finále celek VTJ Ještěd Liberec. První utkání série se hraje od 16.45 hodin na lomnickém zimním stadionu. HC Frýdlant hostí od 17 hodin PSK Liberec.


Detaily o utkání ->