PSK Liberec jde po výhře do čela přeboru

27.01.2010 20:50

Utkání dvou neporažených týmů o první místo v tabulce krajského hokejového přeboru začalo pro domácí sice špatně, ale ti nakonec dokázali v samém závěru vyrovnat a v nastavení rozhodli zápas ve svůj prospěch

PSK Liberec – Lomnice n. P. 4:3 pp (0:2, 1:1, 2:0, 1:0)

Utkání začalo velmi opatrně a nervózně z obou stran, takže branky nebyly prakticky v ohrožení. V závěru třetiny však domácí vyrobili dvě individuální chyby a rázem prohrávali 0:2.

Na začátku II. třetiny snížil po krásné kombinaci s Černým obránce Ubry, ale hosté vzápětí kontrovali opět po chybě v obraně z hole Majdiče. Lomnice pomalu přebírala aktivitu, ale od dalších branek zachránil PSK spolehlivě chytající Kysilka.

Do třetí třetiny vstoupili domácí, povzbuzeni hlasitým proslovem z kabiny od trenéra Kolaříka, velkým náporem, ale jejich snaha končila na výborně chytajícím Tříškovi, který, když již byl překonán, pomohla mu tyč, jako například při střele Dlouhého.

V závěru si však hostující brankář vybral slabší chvilku a přišel nevídaný obrat. Nejprve necelé dvě minuty před koncem snížil Malinský a necelou minutu při power-play domácích srovnává novopečený otec syna Adama obránce PSK Číž. Utkání tak nečekaně přešlo do prodloužení.

Začátek nastavení začal nešťastným vyhozením puku hostujícím Bartošem a po pár vteřinách přesilovky poslal definitivně do kolen zdecimovaný tým Lomnice přesnou střelou Vorel.

Branky: 22. Ubry (Černý F., Měrtl), 59. Malinský (Dlouhý), 60. Číž, 61. Vorel (Číž, Měrtl) - 19. Zeman (Stránský), 20. Bláha (Syrovátka, Zeman), 25. Majdič (Semecký). Vyloučení: 4:6, využití: 1:0. Střely na branku: 28:33. PSK: Kysilka - Měrtl - Ubry, Žák - Vorel, Číž - Dlouhý, Šebesta H. - Černý F., Šebesta K., Maděra - Malinský - Baran, Miler - Duda - Křikava.

Šanci na odvetu mají Lomničtí již tento pátek 29. ledna, kdy na svém ledě hostí od 19 hodin nyní již vedoucí tým soutěže PSK Liberec.