PSK Liberec - HC VTJ Ještěd Liberec 3 : 2 sn

28.01.2009 21:24

V posledním libereckém derby základní části krajského přeboru mužů se náš tým utkal s HC VTJ Ještěd Liberec. Utkání začalo ve vysokém tempu, ale přitom obě mužstva nezapomínala na kvalitní a zajištěnou obranu. Díky tomu nebylo v této fázi hry vidět moc vážných situací a tak i brankáři nemuseli často zasahovat. Jako první se střelecky prosadil v závěru třetiny Jakub Šebesta, kdy se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a nadvakrát skóroval.

Ve druhé třetině vojáci zvýšili obrátky a začali náš tým přehrávat. Svými zákroky nám však pomohl v pohodě chytající Dan Kysilka a tak soupeř svůj tlak vyjádřil pouze jedinou brankou. Trefil se Burkoň po přihrávce Svobody. Třetí třetina byla herně i brankově vyrovnaná a tak muselo následovat prodloužení. V našem dresu se poprvé v sezóně trefil Dan Maděra, kdy z mezikruží ranou z první zužitkoval přesný pas od Matěje Pažouta.

Pětiminutové nastavení rozhodnutí nepřineslo a tak došlo na samostatné nájezdy. V této disciplíně kralovali naši střelci Matěj Pažout a Milan Chobot, které podpořil svým výkonem pouze jednou inkasující Dan Kysilka v bráně.

Branky: Šebesta Jakub (Vozák, Černý F.), Maděra (Pažout), rozhodující nájezd Chobot – Burkoň (Svoboda), Herda (Kyselák, Burkoň).

Vyloučení: 6:6, bez využití. Střely na branku: 28:37.

PSK Liberec: Kysilka - Měrtl, Černý P., Ubry, Vorel, Číž, Kapoun, Vozák, Černý F., Šebesta Jakub, Maděra, Pažout, Šebesta Jan, Křikava, Chobot, Baran.

HC VTJ Ještěd Liberec: Hýbner - Svoboda, Herda, Burkoň, Bretl, Hanzl, Horáček, Holata, Psota, Halenčák, Ottl, Dvořák, Šnajdr, Jarolím, Kyselák, Patrman.