PSK Liberec do finále posunul veterán Černý

09.03.2011 14:39

Krajský hokejový přebor zná své finalisty. PSK Liberec se po jasně vyhraném duelu s Jičínem v odvetě natrápil a rozhodl tak až veterán Černý v prodloužení. Druhým finalistou je VTJ, takže bude liberecké derby.

HC Jičín - PSK Liberec 1:7 (0:2, 1:4, 0:1) | Detaily o utkání ->

Domácí nastoupili poměrně vlažně, čehož hosté chtěli využít a dobrým pohybem se dostávali do spousty šancí. Gólově se však prosadili až v druhé polovině třetiny po pěkné samostatné akci Šorejs a do prázdné branky po odražené střele Vozák. Ve II. třetině se herní převaha hostů projevila dalšími čtyřmi góly v síti Jičína a když za domácí skóroval pouze Vajsejtl, zdálo se, že je o zápase rozhodnuto. Na začátku třetí třetiny ještě vstřelil branku liberecký Šostý a oba týmy pak již jen šetřily síly na druhé utkání.

PSK Liberec - HC Jičín 5:8 (2:1, 0:2, 3:5, 1:0 rozh. branka Černý) |Detaily o utkání ->

Do odvety vstoupili domácí po předchozí výhře velmi sebevědomě a již ve 4. minutě dal svou první branku Šostý. Hosté však vyrovnali při přesilové hře. Jednobrankový náskok vrátil domácím 15 vteřin před koncem třetiny Baran. Pak se však domácí střelci na dlouhou dobu odmlčeli a díky své velké nedisciplinovanosti přišel trest v podobě šesti branek Jičína.

Pak ještě zkompletoval svůj hattrick Šostý, jednu trefu přidal Měrtl, ale na zvrat utkání bylo pozdě. Zápas tak šel do prodloužení, které muselo rozhodnout o postupujícím do finále, protože stav na zápasy byl vyrovnaný 1:1. Ve 2. minutě prodloužení ujela dvojice domácích na jednoho bránícího a po vydařené přihrávce Kapouna vstřelil postupovou branku veterán Černý a tým PSK je ve finále.

Finále svede proti sobě loňské finalisty VTJ Liberec a PSK Liberec. První utkání je naplánováno na sobotu 12. března od 18.30, odveta je v neděli 13. března od 19 hodin. Případné třetí, rozhodující utkání by bylo v sobotu 19. března.