PSK hráli hokej v Kanadě

26.08.2009 08:44
Liberec - Hokejový tým PSK Liberec se zúčastnil Policejních a hasičských světových her v kanadském Vancouveru. Celkem se do sportů zapojilo rekordních 10559 sportovců ze 60 zemí.

Rekordní byl i počet účastníků hokejové části, a to 100. V divizi, kde hrál PSK, nastoupilo 32 týmů, ale z Evropy pouze Tampere Fire (Finsko) a PSK Liberec. Ostatní týmy byly z Ameriky a převážně z Kanady. Výsledky PSK Liberec: Burnaby Fire 3:1, Surrey RCMP 6:1, Montreal Fire 7:2, Vancouver Police 2:3.

„Podávali jsme kompaktní, solidní výkony, ale bohužel se projevil rozdíl v rozehranosti. Zatímco my jsme nastupovali poprvé po letní přestávce na led, soupeři již tři týdny trénovali, což nám potvrdili místní Češi žijící ve Vancouveru, kteří nám v hojném počtu chodili fandit. Zajímavostí byla tréninková hala místních Cannucks, ve které se uskutečnil tento turnaj a která skrývala ve svých útrobách osm hokejových hřišť. Odtud název Burnaby 8 rinks,“ uvedl kapitán PSK Karel Ubry.

Nakonec konečné deváté místo je velkým úspěchem. „Škoda, v posledním zápase s vancouverskými policisty jsme sahali po vyrovnání a po případném prodloužení a možném postupu mezi osm nejlepších týmů. Myslím, že jsme důstojně reprezentovali republiku a Liberecký kraj, ale bohužel Kanada je opravdu velká země žijící hokejem. Přesto náš tým svými bojovnými výkony zanechal výraznou stopu ve městě, které hostí příští rok olympijské hry,“ dodal Ubry.