První porážka PSK Liberec

10.11.2012 10:49

 

V krajském hokejovém přeboru poznali první porážku dosud suverénní PSK Liberec, a to na domácím ledě od České Lípy.
 
PSK Liberec - Česká Lípa 3:5 (2:0, 0:3, 1:2)
 
Dosud neporažení hráči PSK začali ve vysokém tempu a výrazně svého soupeře přehrávali. Převahu korunovali góly Maděry, který hrál svůj první letošní zápas po zranění ruky, a osvědčeného střelce Barana.
 
Hosté se k zakončení dostávali jen sporadicky, a když už se do nějaké šance dostali, vše jim zmařil spolehlivě chytající Bažant.
 
Do druhé třetiny domácí vstoupili pod dojmem dvougólového náskoku velmi vlažně. Nestačili bruslit se svým soupeřem a prakticky za celou třetinu neohrozili brankáře Andrýska. Hráči České Lípy tuto převahu korunovali třemi góly během necelých pěti minut a otočili stav na 3:2.
 
Ve III. třetině se PSK snažil navázat na dobrý výkon z první třetiny, ale gól po chybě obrany přidali hosté. Domácí si vzali oddechový čas a stáhli hru na dvě pětky. To přineslo zvýšené tempo hry a velký tlak, který vyústil ke snížení na 3:4 z hole Češky.
 
O šanci na případné vyrovnání se však hráči PSK připravili vlastní nedisciplinovaností, kdy po zbytečných faulech nemohli sáhnout po hře bez brankáře a navíc v oslabení tři na pět inkasovali po tvrdé střele od modré.
 
Další utkání sehraje tým PSK v neděli 11. listopadu od 18 hodin ve Svijanské aréně proti Lomnici nad Popelkou.