Na úvod hokejového přeboru výhra PSK Liberec v České Lípě

01.10.2012 14:56

Do další sezóny severočeského přeboru mužů vstoupil tým PSK Liberec s odhodláním odčinit loňské nepodařené učinkování v soutěži. Kádr zůstal takřka beze změn, jedinou posilou je odchovanec libereckého hokeje Smetaník.

Výborně se také uvedl při svém prvním celém odchytaném mistrovském utkání brankář Bažant, kterého si trenéři vytáhli před rokem ze soutěže neregistrovaných v Železném Brodu. Tento samouk předváděl zkušené zákroky, které nakonec vedly k zisku prvních bodů PSK v novém ročníku.

Lépe ale začali domácí, když již ve 2. minutě vstřelili úvodní branku. Rychle na to však odpověděl veterán Černý v přesilové hře. Domácí šli po chvíli opět do vedení, ale Liberečtí zápas otočili a vteřinu před koncem třetiny šli dokonce do dvougólového vedení. Ve II. třetině se za hosty prosadil dvakrát Šebesta a oslabená hostující obrana, kde musel zaskočit i útočník Černý, povolila domácím vstřelit jen jednu branku při přesilové hře. Třetí třetinu, při vědomí svého náskoku, hosté zkušeně dohráli a nepřipustili žádné drama.

Naopak ještě jeden gól přidali z hole bývalého hráče České Lípy Češky. A tak, vcelku překvapivě, dokráčel oslabený různými zraněními a nemocemi PSK Liberec k zisku prvních tří bodů na horkém ledě. Výkon bez pěti hráčů základní sestavy byl velmi bojovný a zaujaly také čtyři asistence veterána Ubryho.