Liberecké derby pro PSK

24.10.2012 16:05

 V hokejovém derby mohou být zklamaní hráči VTJ Liberec, kteří sice vedli o dvě branky, ale nakonec nemají ani bod, protože v poslední půlminutě inkasovali rozhodující gól z hole Kuby Šebesty.

 

Derby mezi libereckými rivaly nezačalo v příliš vysokém tempu, obrany obou týmů nechávaly volná okénka, a tak byly vidět na obou stranách opakovaně samostatné nájezdy, se kterými si však oba brankáři vždy dokázali poradit. Jako první kapituloval brankář VTJ po střele od modré při přesilové hře z hole Zákoutského. Za pár minut však perfektní střelou do horní části branky vyrovnal Burkoň. Pak se opět do vedení z hole Češky dostali hráči PSK, ale za necelé dvě minuty je opět srovnáno po nádherné kombinaci Šestáka a Herdy.
 
Pokud se dá říci, že první třetina byla vyrovnaná co se týče skóre i předváděné hry, ve druhé třetině a v první polovině třetí třetiny přebrali otěže zápasu hráči VTJ a dostali se do dvougólového vedení nejprve na 4:2 a poté na 5:3. Na to reagoval trenér PSK Kolařík stažením sestavy na dvě pětky, čímž dal impuls ke zvýšení tempa svých svěřenců, kterému hráči VTJ přestávají stačit. Postupně se hráčům PSK podařilo snížit, pak dokonce vyrovnat a nakonec půl minuty před koncem přidali vítězný gól z hole Kuby Šebesty. I proto tak zůstávají po první čtvrtině soutěže jediným neporaženým týmem.