Hokejové derby pro VTJ Ještěd

29.11.2012 17:04

 

PSK Liberec - VTJ Ještěd Liberec 4:8 (0:1, 2:4, 2:3)
 
Utkání začalo ve vysokém tempu a oba dva týmy předváděly líbivý hokej. Lépe na tom byli domácí PSK, kdy v první třetině přestřílel svého soupeře 15:3 a dokonce měl výhodu trestného střílení, které však brankář VTJ Tomíček nepustil za svá záda. Takže PSK vyšel gólově naprázdno. To domácí brankář Jína, který zastoupil oba dva zraněné gólmany PSK, kapituloval po náhodné tečované střele.
 
Ve druhé třetině přišlo srovnání z hole Maděry, ale pak se domácí přestali soustředit na svůj výkon a pouze jen vyhledávali zbytečné osobní souboje, čehož úspěšně využívali hosté. Přesto se ještě tým PSK dostal do několika slibných akcí, ale všechny šance, včetně tří samostatných úniků, opět pochytal spolehlivý brankář VTJ Tomíček.
 
Již po 24 vteřinách od začátku třetí třetiny vstřelil svoji první branku v dresu PSK Smetaník, ale po chybě ve středním pásmu již za necelou minutu opět skórovali hosté z hole Horáčka. Domácí pak již začali hrát velmi riskantně, a toho využili zkušení borci z VTJ a nepřipustili již žádné drama a v klidu si dokráčeli pro tři body. Tím se v tabulce dostali na druhé místo, na kterém vystřídali právě svého soupeře v libereckém derby.