Hokejové derby pro PSK

02.12.2009 16:26

VTJ Ještěd Liberec - PSK Liberec 1:5 (0:2, 1:2, 0:1)

Hosté dobře bruslili a zodpovědně bránili, přesto našli hráči VTJ skulinky v obraně a vytvořili si několik vyložených šancí, které však bravurně zneškodnil brankář PSK Kysilka. Z následných protiakcí udeřili hosté a dostali se do dvoubrankového vedení.

Druhá třetina začala chybou ve středním pásmu a hostujícímu H. Šebestovi nezbylo než faulem zabránit akci Šnajdra a bylo nařízeno trestné střílení, které sám postižený proměnil. Tým VTJ ožil, ale za pár minut otupil nápor gólem F. Černý a následně po přihrávce Měrtla skóroval H. Šebesta H. Pány na hřišti se tak stal hostující PSK Liberec.

Ve třetí třetině se ještě snažili domácí o zvrat, ale naráželi na dobře zformovanou obranu PSK. Po chybách v obranném pásmu trestal vojáky svým druhým gólem F. Černý a definitivně je poslal do kolen. Za zmínku ještě stojí nepochopitelný zkrat hráče VTJ Mýta, který bezdůvodně napadl zezadu a málem uškrtil hostujícího Milera. I přes tento nepěkný moment předvedli oba dva týmy pohledný hokej, který musel nadchnout všechny přítomné.

Branky VTJ: 21.min.  Šnajdr (tr.stř.)

Branky PSK: 13.min. Kapoun (Malinský), 17.min. Horák (Křikava), 29.min. Černý F. (Šebesta H.), 34.min. Šebesta H. (Měrtl), 56.min.  Černý F.

vyloučení  6:10 navíc Mýto ( VTJ )TH, využití 0:0

střely na branku - 30:28

diváků 80

Sestava VTJ: Dulák, Herda, Jágr, Bretl, Hanzl, Šnajdr, Holata, Psota, Valenta, Mýto, Kauschitz, Horáček, Halenčák, Kyselák, Jarolím, Patrman

Sestava PSK:  Kysilka, Ubry-Měrtl, Kapoun-Vorel, Hák-Žák, Šebesta H.-Černý F.-Baran, Maděra-Malinský-Šebesta K., Horák-Křikava-Miler