Hokejisté PSK si pozvali Tornado

20.09.2010 12:30

PSK Liberec - Tornado Niesky 2:4 (0:1, 2:0, 0:3)

K přátelskému utkání si tým PSK Liberec pozval kvalitní tým Tornado Niesky, který v loňské sezoně skončil v třetí nejvyšší německé lize na třetím místě. V sestavě zahraničního soupeře jsou i dva bývalí extraligoví liberečtí hráči Jankových a Musil.

Utkání začalo s oboustranným respektem a ve svižném tempu. Oba týmy si vytvářely zajímavé brankové příležitosti, ale oba brankáři se činili. Především domácí brankář Pyrochta předváděl spolehlivé zákroky. Přesto to byl on, kdo jako první lovil puk ze své sítě po vyšachování obrany PSK.

Dlouho se pak hrál pohledný a vyrovnaný hokej, ovšem bez branek. Pak se však prosadily nové posily PSK, střílející Šorejs a přihrávající Šostý a bylo vyrovnáno. Poté, po krásné kombinaci s Ubrym, přidal gól K. Šebesta a domácí šli dokonce do vedení.

V prostřední části třetí třetiny přišla drobná nesoustředěnost Libereckých a po sérii zbytečných vyloučení na jejich straně vstřelilo Tornado během čtyř minut tři góly. Vše bylo zakončeno výstavní střelou do šibenice v podání exlibereckého Jankových. Domácí již nenašli síly na zvrat.

Kvalitní tým prověřil připravenost domácích, se kterou byl trenér Kolařík převážně spokojen a všichni už se těší na zápasy v nové sezoně, kterou hráči PSK začnou již 3. října zápasem na hřišti HC Lomnice nad Popelkou.


Detaily o utkání ->