PSK Liberec předal krajskou korunu Lomnici nad Popelkou

22.02.2012 13:38

Na horkém ledě v Lomnici chtěli hosté z Liberce potvrdit svoji narůstající formu. A tak se hrál velmi vyrovnaný hokej i přes rozdílné postavení obou soupeřů v tabulce.

Lomnice nad Popelkou - PSK Liberec 7:3 (3:1, 2:0, 2:2)

Ve vyrovnané třetině přišly dva sporné výroky rozhodčího Neťuky a domácí dostali dvakrát výhodu přesilových her, které využili. Chvíli na to po nešťastné teči loví puk ze své branky Záruba potřetí. V závěru třetiny se podařilo PSK snížit z hole Barana.

Ve II. třetině zvýšili hráči Lomnice obrátky a předváděli pohledný hokej. Na týmu bylo vidět, že je veden zkušenou trenérskou rukou bývalého extraligového trenéra Čermáka. To vše korunovali domácí dalšími dvěma góly. A když žádný ze střelců PSK nenajde cestu, jak překonat zkušeného brankáře Skákalíka, byl stav po dvou třetinách 5:1.

V polovině III. třetiny přidali domácí šestý gól a zdálo se, že je o zápasu rozhodnuto. Po 21 vteřinách však snížil na 2:6 Šrejma a po 44 vteřinách na 3:6 vstřelil svoji druhou branku zápasu Baran. A najednou byli pány ledu hosté. Po chybě obránce na útočné modré čáře se však řítil sám na brankáře Bažanta lomnický Špaček a střelou do horního rohu přidal sedmý gól. Na tento fakt již hosté nedokázali odpovědět.

„Výkon hlavního rozhodčího sice zaostal za výkony hráčů obou týmů, ale přesto musím sportovně uznat, že byli Lomničtí o stupínek lépe připraveným týmem a nezbývá než pogratulovat k zisku jejich prvního titulu krajského přeborníka,“ uvedl kapitán PSK Liberec Karel Ubry.


Detaily o utkání ->