PSK Liberec potvrdil prvenství ve Frýdlantě

17.02.2010 12:08

V začátku PSK zatlačil Frýdlant do jejich obranné třetiny, ovšem snaha dát co nejdříve gól se nekonala. Vše ztroskotalo na výborně chytajícím brankáři Sýkorovi. Ten se držel do 7. minuty, kdy nestačil na dorážku Číže. Ovšem ještě v téže minutě vyrovnal domácí kanonýr Vološín. Hra se prolínala ze strany na stranu s několika brankovými šancemi na obou stranách.

Ve 13. to byli znovu hosté, kteří šli do vedení v přesilové hře Malinským. Druhá třetina začala znovu náporem hostů, kdy několikrát zamkli domácí ve své třetině a zle jim zatápěli. Tlak trval zhruba do poloviny třetiny a potom se hra pomalu otáčela. Frýdlantští několika slibnými šancemi mohli srovnat skóre.

Ve třetí třetině uklidnil hosty ve 43. obránce Měrtl, který po vyhrané buly v útočné třetině nikým neatakován prudkou ranou nad rameno brankáře zvýšil náskok. Za další minutu to byl znovu Měrtl, který při hře 4 na 4 dorážel z druhé vlny do odkryté branky brejk Černého. Zdálo se, že to domácí hráče zlomí, ovšem ve 48. všem ujel Vološín, který byl ovšem faulován a výhody trestného střílení se ujal Jiří Peřina. Možnost snížení nepřipustil hostující obr v brance Chejn.

Definitivní hřebíček a zároveň svůj hattrick dokonal Měrtl, který v úniku s Černým prostřelil gólmana mezi betony. Jiskřičku naděje ještě o minutu nato vykřesal Vološín, který měl spoustu volného místa a času a nedal gólmanovi šanci. Třetí branku domácích zařídila sehraná kombinace dvojice Vološín - Peřina a druhý jmenovaný v čase 58.15 vymetl levou pavučinku brankáři. Víc už Frýdlantští nestihli.


Detaily o utkání ->