První finálový zápas krajského hokeje pro PSK

17.03.2010 16:00

První utkání mezi městskými rivaly přinesl rychlou branku z hole Kuby Šebesty již ve 2. minutě. To přineslo klid na hole hráčů PSK, a ti nepustili soupeře k vážnějším akcím. Také proto přišly další branky v sítí hostujícího Duláka. Až v závěru třetiny byl poprvé překonán brankář PSK Chejn, který pokračoval ve výborných výkonech z předchozího semifinálového duelu a skvěle tak zaskočil za Kysilku, který si plnil své povinnosti v play-off druhé ligy.

Ve druhé třetině se výkon hráčů VTJ Ještěd zlepšil a dvěma góly v přesilových hrách srovnali skóre. A začalo se od nuly. Přesto se domácím podařilo po hezké kombinaci Maděry s Malinským odskočit na rozdíl jedné branky.

Očekávaný nápor vojáků ve III. třetině zabrzdil gólem již po 11 vteřinách hry Maděra, který tak poslal PSK znovu do dvoubrankového vedení. Hostům se však po pár minutách hry podařilo opět z přesilové hry snížit na rozdíl jedné branky a začalo drama. Hráči VTJ zatlačili domácí do obranného pásma a vytvořili si celou řadu brankových příležitostí, ale domácí brankář Chejn potvrdil své kvality. Hosté zkoušeli ještě hru bez brankáře, ale obětavý výkon hráčů PSK zabránil přímému ohrožení gólmana a navíc se trefil do prázdné branky Malinský. Domácí tým PSK si tak připsal první vítězství v sérii hrané na dvě vítězná utkání.


Detaily o utkání ->