První body s Jičínem

06.01.2010 17:16

HC Jičín- PSK Liberec 2:4 (0:2; 1:0; 1:2)

Po vynulování  získaných bodů v základní části  vstoupili v neděli 3. ledna hokejisté PSK do druhého kola hokejové soutěže utkáním proti Jičínu, se kterým  v letošní sezoně nezískali doposud ani bod.

Soutěž se nyní hraje jako Krajská liga a postoupilo do ní pět prvních týmů z předcházející části. V Krajské lize již nehraje HC Varnsdorf.

Tým PSK Liberec nastoupil s velkým respektem a ze zabezpečené obrany. Tato zvolená taktika slavila úspěch a  PSK se ujalo dvoubrankového vedení.

Druhá třetina se odehrávala v podobném duchu, ale tentokrát z mnoha šancí hosté gól nepřidali a tak přišel trest z hole Vajsejtla po přihrávce Pletky při přesilové hře v poslední minutě.

Na začátku třetí třetiny nepohlídali hosté opět dvojici Vajsejtl - Pletka a druhý jmenovaný vstřelil vyrovnávací branku. Po této brance začali být domácí lepším týmem a hosté vzdorovali ze všech sil tlaku Jičínských. Přesto v 55.min.opět skórovali hosté, to když se v přesilové hře před brankou prosadil Baran. V závěru pečetil první letošní vítězství obránce Kapoun, když se po vyhraném vhazování střelou přes celé hřiště trefil do prázdné branky.

K dalšímu utkání nastoupí PSK 10.1.2010 od 19:00 hod.proti HC Frýdlant ve Svijanské aréně.


branky HC Jičín: 40.min. Vajsejtl (Pletka), 41.min. Pletka (Vajsejtl)

branky PSK: 5.min. Vozák (Francl), 11.min. Křikava (Vozák), 55.min. Baran (Vorel), 59.min. Kapoun (Malinský)

střely na branku: 28:31

vyloučení:  3:9, využití: 1:1

diváků: 155

Sestava PSK: Kysilka, Ubry-Měrtl, Vorel -Kapoun, Číž-Francl, Šebesta H.-Černý-Šebesta, K,Maděra-Malinský-Baran, Křikava-Duda-Vozák, Hák. Trenér: Kolařík

HC Jičín: Barkman, Kotlář, Starý, Buchar - Winter, Novotný, Lukáč, Mizera Č., Pletka, Vajsejtl, Mácha - Abel, Lenc, Mizera O. - Matějka, Svoboda, Vaníček. Trenér: Růžička