Rozhodly přesilovky

09.02.2011 17:21

K souboji o první místo v tabulce přicestoval tým PSK oslaben, kvůli zdravotním problémům, o čtyři hráče základní sestavy. Svedl sice vyrovnaný boj, ale doplatil na přesilové hry. Z nich neuspěl ani jednou, zato domácí jich dali pět.

HC Lomnice - PSK Liberec 6:4 (4:2, 0:1, 2:1)

Hosté se dokázali přizpůsobit velmi dobrému pohybu domácích a dokonce vstřelili po jednoduché kombinaci úvodní gól zápasu. Jenže během následujících tří přesilových her domácí otočili skóre. Minutu nato se podařilo po krásné samostatné akci snížit Maděrovi, ale po 14 vteřinách hry domácí přidali čtvrtý gól.

Druhou třetinu ovládl jednoznačně Liberec, ale svoji převahu využil jediný střelec Šostý. Domácí se v této třetině přes výborně chytajícího Pyrochtu neprosadili.

Třetí třetina slibovala dramatický závěr. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a hosté i přes marodku sahali po vyrovnání. V polovině třetiny se však v dvojnásobné přesilové hře trefili domácí (5:3). Jiskřičku naděje ještě zažehl tvrdou střelou od modré obránce Číž. Útočný faul hostujících před koncem třetiny nedovolil Libereckým pokusit se o hru bez brankáře, naopak Lomničtí využili pátou přesilovou hru.

„Náš brankář opravdu podal skvělý výkon. Jednoznačně zápas rozhodly přesilovky. Přestože je trénujeme, nevyužili jsme ani jednu a domácí nám z nich dali pět gólů. Přitom jich hráli šest,“ uvedl zkušený Karel Ubry z PSK.

Další domácí utkání sehraje tým PSK Liberec v neděli 13. února od 16.30 hodin na ZS v Jablonci z důvodu konání olympiády mládeže v prostorách Svijanské arény.


Detaily o utkání ->