Dramatický hokej pro PSK Liberec

19.01.2011 09:30

V 1. kole nadstavby krajského přeboru v hokeji porazil PSK Liberec Lomnici nad Popelkou, ale proti hostujícím mladíkům to neměl vůbec jednoduché. Nakonec dal zápasu definitivu Jakub Šebesta, střelou do prázdné brány při power-play soupeře. Další útočník Šorejs zaznamenal druhý hattrick po sobě.

PSK Liberec - Lomnice 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Celý zápas se hrál ve vysokém tempu, v němž byli mladí hosté velmi aktivní a dokázali domácí napadat často i ve třech hráčích. PSK se však dokázal s důraznými hosty srovnat, a tak byl duel hodně vyrovnaný, se šancemi na obou stranách. Liberec má zkušenější borce a v 9. minutě se dostal do vedení. Jenže důrazná Lomnice za necelých pět minut skóre srovnala.

Náročný, ale pohledný hokej pokračoval ve II. třetině, kdy sice domácí dobře bránili, ale soupeř vstřelil ve 23. druhý gól a ujal se vedení. PSK však dokázal srovnat krok i skóre a v závěru třetinu ještě skóre zvrátil ve svůj prospěch. V závěrečné třetině Lomničtí ve 49. srovnali na 3:3 a v té chvíli byli „na koni“. V tomto momentě si vzal trenér PSK Kolařík time a srovnal tým na dvě lajny.

Účinek se dostavil prakticky okamžitě a za 27 vteřin PSK vedl 4:3. Hosté se nevzdávali ani na okamžik a bojovali až do konce. Osmdesát vteřin před sirénou šli do power-play, jenže ji sehráli špatně: Černý vybojoval puk, který přihrál najíždějícímu K. Šebestovi a ten do prázdné brány pečetil výhru PSK. „V tak vysokém tempu jsme v tomto ročníku ještě nehráli. Byl to důrazný a agresivní hokej, ale čistý,“ pochvaloval si zkušený Karel Ubry z PSK.


Detaily o utkání ->